Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde yavru bir tavşan varmış. Bu tavşanın adı Pamuk muş. Pamuk ailesi ile birlikte ormanda ki minik bir mantar evde yaşıyormuş. Bütün orman halkı tarafından çok sevilen Pamuk’un bir tek huyu annesini üzüyormuş. Çünkü Pamuk her şeye ağlıyormuş.
Günlerden bir gün Pamuk ve ailesi karşı evlerinde oturan sincap ailesine misafirliğe gitmiş. Sincap ailesinin de Pamuk’un yaşında bir yavrusu varmış. İki yavru da bütün akşam boyunca oyunlar oynamışlar, eğlenmişler. Artık uyku saati gelmiş ve Pamukların eve gitme zamanı gelmiş. Anne tavşan Pamuk’a seslenmiş “Pamuk, artık eve gitme zamanı”. Bunu duyan Pamuk başlamış ağlamaya “Gitmeyeceğim, gitmek istemiyorum” diye tepinmeye başlamış. Bunun üzerine annesi ve babası çok üzülmüş Pamuk’u kucaklarına almışlar ve eve gitmişler. Pamuk uyuyunca annesi ve babası bu durumun böyle devam edemeyeceğini ve bir plan yapmaları gerektiğini konuşmuşlar. Önce Pamuk’u karşılarına almışlar ve sürekli ağlamasının doğru olmadığını, her zaman istediğinin olamayacağını söylemişler. Pamuk “Tamam anneciğim, babacığım” demiş ama yine her şeye ağlamış ve herkesin arkasından gitmesinler diye kendisini yere atmış. En sonunda annesi ve babası karar verdikleri cezayı uygulamaya geçirmiş. Anne tavşan “Pamuk bundan sonra kimse ile görüşmeyeceğiz, kimse bize gelmeyecek bizde kimseye gitmeyeceğiz. Eğer ki kendini düzeltirsen eskisi gibi herkes ile görüşebileceğiz” demiş. Böylelikle tüm aile bir hafta boyunca kimse ile görüşmemiş.
Pamuk o günlerde çok sıkılmış, çevresinde ki herkesi özlemiş. Arkadaşlarını, diğer aile üyelerini çok özlemiş. Bir haftanın sonun da Pamuk “Anneciğim, babacığım ben artık kimsenin arkasından ağlamayacağım size söz veriyorum” demiş. Bunun üzerine anne ve baba çocuklarının pişman olduğunu anlamış ve tekrar herkesle görüşmeye başlamışlar. Pamuk ailesine söz verdiği gibi kimsenin arkasından ağlamamış, kendi istediği olsun diye ısrar etmiş. Bir daha da böyle bir olay yaşanmadığı için Pamuk herkesle görüşmüş ve bir daha hiç ceza almamış. Masal da burada bitmiş.
Daha fazla kısa masal okumak isterseniz Kısa Çocuk Masalları kategorimizi inceleyebilirsiniz.